30.6.17

Norge igen

20. til 28. juni havde vi et lykkeligt gensyn med Norge.Først nogle dage sammen med vore gode, gamle venner Sissel og Tor, som nu bor i Bergen. Denne smukke by mellem syv bjerge gjorde et stort indtryk på os ligesom Sissel og Tors kogekunst.

Udsigten fra Fløyen skulle således gå op i en højere enhed med Sissels brændenældesuppe og øsekage med kokosblomstsukker.

De gode mennesker viste os flittigt rundt i Bergen og omegn, inkl. Griegs hus med en smuk lille klaver-koncert, og de satte prikken over i'et med en flaske Saint-Émilion Grand Cru Classé fra 1986.

Hanne og jeg fortsatte alene med en fantastisk smuk køretur op og ned ad snoede bjergveje langs Hardangerfjorden. Bl.a. så vi Låtefoss.De næste dage kørte vi gennem Telemark, så på den gamle stavkirke i Heddal og tog så færgen fra Larvik til Hirtshals.Norge er et helt fantastisk rejseland, hvis man har blot den mindste sans for storslået natur. Deres veje er et kapitel for sig. Bl.a. kørte vi gennem to lange tuneller, som hver havde en rundkørsel inde midt i bjerget!