28.4.09

Borgklippen

Borgklippen dominerer vores udsigt under det meste af opholdet. Borgen (Kala på tyrkisk) ligger på toppen af den 250 m høje halvø, der stikker ud sydpå fra byen. Det er en samling ruiner fra begyndelsen af 1200-tallet, som udfylder et stort område omkranset af en høj og 6½ km lang mur med firkantede tårne. Inden for muren er der adskillige bygninger inklusive kapeller, soldaterbarakker og fangehuller. På sydsiden af muren er den berømte platform, hvorfra en del fanger blev skubbet ud til et frit fald og den sikre død nede på stranden.


Mest impone-rende for os er nedstig-ningen fra borg-området, som byder på en serie formidable udsigter ned til Kleopatra-stranden på vestsiden, øststranden, byen, havnen og de sneklædte Taurusbjerge i baggrunden. Langs vejen har en del lokale små stande, hvorfra de faldbyder hjemmelavede håndarbejder.

Bedst af alt er måske udsigten fra terrassen: Vi ser ud over byen med middelhavet og halvøen i bagrunden mens svalerne flyver rundt i terrassehøjde. Et par er ved at bygge rede direkte på husmuren heroppe under taget. Kigger vi den anden vej har vi Taurusbjergene. Og op ad bjergsiderne ligger spredte bebyggelser som vores. Der er i de allerseneste år bygget rigtig mange ferielejligheder, men mange står tomme.